27 лютого 2018 року, Київ, Україна - Представники трьох великих організацій зустрілися нещодавно в Києві з метою вирішення питань безпечності харчових продуктів і дотримання санітарно-гігієнічних норм в Україні.

У нараді, організованій головою Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів Володимиром Лапою, взяли участь Марта Еверард, голова представництва Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні, а також представники Продовольчої і сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй, Програми ООН з навколишнього середовища та інші.

«Досягнення більш високого рівня партнерства між Державною службою, ФАО та ВООЗ допоможе нам ефективніше реагувати на виклики і пришвидшити процес адаптації внутрішніх вимог до норм ЄС», - сказав пан Лапа.Учасники обговорили основні завдання Державної служби, питання безпечності харчових продуктів і санітарного благополуччя населення, а також вдосконалення правової бази України в питаннях безпеки харчових продуктів і ветеринарії.

Представники Держспоживслужби підняли питання про використання програмного забезпечення для звітності та моніторингу, а також про необхідність його вдосконалення, що є умовою для відповідності міжнародним стандартам.Всі сторони домовилися про подальший розвиток широкого стратегічного партнерства і про об'єднання зусиль для досягнення Цілі сталого розвитку ООН в сфері покращення здоров'я і благополуччя.ФАО і ВООЗ також домовилися про тісну взаємодію в питаннях безпечності харчових продуктів в Україні та про включення цієї теми в міжнародний порядок денний в питаннях розвитку.

ПОСИЛАННЯ:

ФАО та Україна

http://www.fao.org/countryprofiles/index/ru/?iso3=UKR

ВООЗ: питаня охорони здоров’я

http://www.who.int/topics/nutrition/ru/

Державана служба України з питань безпечності харчових продукті та захисту споживачів

http://www.consumer.gov.ua/News/2968/Derzhprodspozhivsluzhba_pogliblyue_spivpratsyu_z_VOOZ_ta_FAO

ФАО допомагає Україні у сфері безпечності рибних продуктів для ринків ЄС

http://www.fao.org/europe/news/detail-news/ru/c/1045693/

ЕМПРЕС – безпека харчових продуктів

http://www.fao.org/food/food-safety-quality/empres-food-safety/ru/

КОНТАКТ:

ЧЕЧЕЛЬ КАТЕРИНА

Фахівець з комунікацій

ФАО-Україна

Kateryna.chechel@fao.org